Europa League tickets

Europa League is een voortgang van de UEFA Cup. In het laatste paar jaar is het nog prestigieuzer en lucratiever voor de winnaars geworden, als gevolg van de vastberadenheid van de UEFA om het toernooi aantrekkelijker te maken voor grote clubs.

Zelfs als de Europa League kleiner is dan de Champions League, moet het niet onderschat worden. Elk jaar enteren leidende clubs het toernooi en dit seizoen zijn dat

Manchester United, Tottenham, Roma, Fiorentina, Villarreal, Celta Vigo, Lyon, Ajax en vele anderen die zullen vechten om de toppositie.

Teams op de derde plek in Champions League

Iets wat helpt om een beetje sterrenstatus aan het toernooi toe te voegen is het feit dat de acht teams die derde zijn geworden in de Champions League de kans wordt gegevens om hun Europees voetbalavontuur voort te zetten in de Europa League.

Het toernooi, dat de naam UEFA Europa League Cup veranderde tijdens het seizoen 2009/2010, wordt gedomineerd door Spaanse teams. In vijf van de zeven seizoenen waren de winnaars Spaans, met Atlético Madrid die het eerste en derde toernooi won en Sevilla pakte de beker in de laatste drie seizoenen. Porto en Chelsea wonnen ook allebei een keer de beker.

Prijzengeld en Tickets voor de Champions League

Toen Porto de top behaalde in 2011, wonnen ze bijna acht miljoen euro. Sindsdien heeft de UEFA het prijzengeld bijna verdubbeld, wat betekent dat de winnende club naar huis gaat met 15,7 miljoen euro – exclusief hun marktaandeel.

De winnaars krijgen ook een plek in het opvolgende Champions League-seizoen, wat al snel oploopt tot nog zo’n tien miljoen euro op de bank.

Grote clubs, grote prijzen en prestige maken van de Europa League een serieus toernooi.

Europa League Programma 2021 | 2022

18

Mei

2022

Europa League

vs

Final

Baku Olympic Stadium

Europa League

vanaf 1 500 €

Lees meer