Coppa Italia tickets

Het Italiaanse toernooi Coppa Italia staat bekend om zowel zijn spannende wedstrijden als zijn vele tradities. De cup is ook de beste kans op een titel voor de meeste Italiaanse clubs, zonder te worden platgewalst door regerend gigant Juventus.

Coppa Italia – ook bekend als de TIM Cup sinds het gesponsord wordt door telecomgigant TIM – werd geïntroduceerd in 1922 en Vado werd de eerste winnaar ooit. Het toernooi nam vervolgens een pauze en de volgende werd pas gehouden in het seizoen 1935/1936 toen La Torino FC de beker won. Sindsdien regeert een andere club uit Turijn de beker en heeft het record van meeste titels. En die Turijnse club is – je raadt het al – Juventus.

Juggernaut Juventus

Juventus regeert in Italië en vaker de Coppa Italia gewonnen dan welk team ook. Elf seizoenen lang heeft “the Old Lady” hun weg naar de overwinning gevochten, waaronder de laatste twee seizoenen.

Maar de club in zwart/wit is niet het team dat het de meeste keren tot de finale wist te redden. Dat record behoort aan Roma met 17 finales en 9 overwinningen op Juventus’ 16 cups dusver.

Grote overwinningen tijdens Coppa Italia

Bekertoernooien staan bekend om het verrassen van hun fans en Coppa Italia is daarop geen uitzondering. Dat gezegd hebbende, het is ongewoon voor een kleinere club om het tot de finales te redden en de beker naar huis mee te nemen, al komt dit soms wel voor. De laatste keer dat een kleiner team (maar een Serie A-team niettemin) won was tijdens het seizoen 1996/1997, toen Vicenza het toernooi won. Sindsdien pakken grote leiders als Parma, Lazio, Inter, Fiorentina, Milano, Roma, Napoli en Juventus de toppositie.

Naast eer, het recht om op te kunnen scheppen en prijzengeld, spelen de teams ook voor een plek in het volgende seizoen van de Europa League.

Alle teams van de top vier Italiaanse liga’s doen mee aan het toernooi.

Coppa Italia Programma 2023 | 2024

2

April

2024

Juventus

vs

Lazio

Juventus stadium

Coppa Italia

vanaf 99 €

Lees meer

23

April

2024

Lazio

vs

Juventus

Stadio Olimpico

Coppa Italia

vanaf 125 €

Lees meer

24

April

2024

Atalanta

vs

Fiorentina

Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Coppa Italia

vanaf 129 €

Lees meer