Championship tickets

De Engelse tweede divisie van het profvoetbal werd in 2004 omgedoopt tot de Football League Championship, vaak gewoon aangeduid als Championship. De competitie hanteert een systeem van promotie en degradatie naar de Engelse Premier League. Spelers uit de Championship vertegenwoordigen hun land zelfs op het hoogste internationaal niveau als ze de kans krijgen, meer dan in elke andere competitie in Europa.

De Football League Championship werd geïntroduceerd in 2004 en was voorheen bekend als de First Division Football League van 1992, toen de eerste divisie de Engelse Premier League werd. Vóór 1992 en vanaf haar oprichting in 1892 stond de competitie bekend als Division 2.

Interessant is dat de Football League Champions zijn bekroond met de Football League Championship trofee, dit is dezelfde trofee die de voormalige First Division kampioenen kregen. Deze werd doorgegeven aan het kampioenschap bij de oprichting van de Engels Premier League.

Het kampioenschap is beroemd om zijn competetieve promotiecampagnes en degradatiewedstrijden en wordt bekeken over de hele wereld. In tegenstelling tot andere landen, trekken clubs in het kampioenschap regelmatig investeringen van beleggers over de hele wereld die op zoek zijn naar een lager geplaatst team om in te investeren met het doel ze een Premier League succes te maken.

Het kampioenschap is, op de top na, de rijkste tweede divisie competitie in de wereld van voetbal en opmerkelijk genoeg de op zes na rijkste divisie in Europa. Bovendien is het kampioenschap, met een gemiddelde opkomst van meer dan 17.000, de meest bekeken tweede divisie in Europa.

Teams

Championship Programma 2024 | 2025