Dfb Pokal tickets

Het Duitse toernooi werd voor het eerst gespeeld in 1935, toen het nog bekend stond als de Tschammer-Pokal en werd gewonnen door FC Nürnberg. Het toernooi werd onderbroken door de Tweede Wereldoorlog maar keerde terug in 1952 onder een nieuwe naam – DFB Pokal.

De DFB-Pokal (DFB staat voor Deutscher Fussball-Bund) omvat alle teams van de eerste en tweede divisies uit de Bundesliga, de vier beste teams van de derde divisie en geselecteerde winnaars en tweede-plaatshouders van enkele regionale liga’s. Elk seizoen strijden 64 hoopvolle teams voor de grote prijs.

Recordhouders Bayern München

Het zal geen verrassing zijn dat gigant Bayern München het toernooi vaker dan mening ander heeft gewonnen. De club won een indrukwekkende 18 keer van de 21 finales die ze speelden. Het tweede meest succesvolle team in de cup is Werder Bremen, die zes keer van de tien finales won.

Over DFB-Pokal

Sinds 1985 worden de jaarlijkse finales gespeeld in het Olympiastadion in Berlijn. Daarvoor werd alleen de arena vlak voor de wedstrijd aangekondigd. De Duitse Voetbal Associatie zou normaal gesproken kijken waar de twee finalisten vandaan komen en een geografisch diplomatieke plek proberen te vinden voor de finale.

Het toernooi, dat oorspronkelijk Tschammer-Pokal heette, werd afgelast in 1994 als gevolg van de Tweede Wereldoorlog en herrees in 1952 als DFB-Pokal. Toen het eenmaal was heropgezet werd Rotweiss Essen het eerste team dat de beker mee naar huis nam.

De winnaars van het toernooi winnen ook een plek in het daaropvolgende Europa League-seizoen. Als de club zich al heeft geplaatst door de Bundesliga wordt de extra plek toebedeeld aan een ander team.

Teams

Dfb Pokal Programma 2023 | 2024