Copa Del Rey tickets

Dit Spaanse toernooi werd voor het eerst gehouden in 1903, ter ere van de toenmalige Spaanse koning. Wanneer het gaat om het aantal trofeeën, domineert FB Barcelona, al is de Noord-Spaanse club Athletic Bilboa niet ver achter hen.

Het toernooi wordt gespeeld met niets minder dan 84 deelnemers, met vijf rondes vóór de kwartfinales, halve finales en finales. De teams met de laagste ranking komen uit de Spaanse derde divisie en spelen vanaf het begin, terwijl de top La Liga-teams pas instromen in de vierde ronde van het toernooi.

FC Barcelona Domineert Copa Del Rey

De Spaanse aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid hebben het vaak in het toernooi tegen elkaar op moeten nemen, wat voor veel turbulentie zowel op als buiten het veld creëerde. Recentelijk stonden ze tegenover elkaar in de finale van 2014. Die keer won Real Madrid met 2-1 met een spannend doelpunt aan het einde van de wedstrijd. Ondanks die overwinning heeft FC Barcelona de meeste trofeeën in totaal op zijn naam, met maar liefst 27 overwinningen vergeleken met 19 voor Real Madrid. In 2015 wonnen ze de finale door Sevilla te verslaan in een indrukwekkende wedstrijd.

Copa del Generalísimo

Het toernooi is verschillende keren van naam veranderd. Zo werd het bijvoorbeeld tijdens de regeerperiode van Francisco Franco de Copa del Generalísimo genoemd. Het werd vernoemd naar de dictator tot zijn dood in 1975, toen het toernooi de naam terug veranderde in Copa Del Rey, een naam die tot op de dag van vandaag geldt.

Een paar woorden over Copa Del Rey

De finales van het toernooi worden gespeeld in verschillende steden in Spanje, wat voor veel debat en controverse zorgt onder de fans en de clubs. Er zijn ook speculaties dat Real Madrid probeert te vermijden dat FC Barcelona op hun thuisveld speelt, aangezien er steeds toevallig grote renovaties plaatsvinden net voor de finales.

Het winnende team van Copa Del Rey kwalificeert zich automatisch voor de Europa League voor het volgende seizoen.

Copa Del Rey Programma 2023 | 2024

27

Feb

2024

Real Sociedad

vs

Mallorca

Estadio Anoeta

Copa Del Rey

vanaf 39 €

Lees meer