Ligue 1 tickets

Ligue 1 is de Franse binnenlandse professionele voetbalcompetitie voor mannen, die soms La Championnat wordt genoemd. Ligue 1 staat voor de top van het Franse profvoetbal en is een van de twee soorten niveaus voor beroepsvoetbal in Frankrijk.

De competitie wordt gespeeld door 20 clubs en in overeenstemming met de meerderheid van de professionele voetbalcompetities over de hele wereld kent het een promotie en degradatie-systeem met Ligue 2, het tweede niveau van het voetbal in Frankrijk.

Gelijkaardig in indeling aan de Engels Premier League, heeft de club 20 teams die een totaal van 38 wedstrijden spelen over een seizoen dat loopt van augustus tot mei van elk jaar en in lijn met de meeste Europese competities. Echter, in tegenstelling tot veel andere competities schorst Ligue 1 de wedstrijden tijdens de kerstperiode, voor maximaal twee weken.

De inaugurele Franse Association Football League is opgericht in 1932 voor de professionele spelers en was oorspronkelijk bekend als de Nationale Liga voordat het een jaar later Division 1 werd genoemd. De Franse competitie wordt beschouwd als een van de beste competities in de wereld en de zesde in Europa na die van Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Portugal.

De competitie heeft zijn deel van de schandalen gehad met corruptieschandalen in de jaren '30, '50 en meer recent in 1993. Maar de competitie kon zijn reputatie in de wereld van voetbal vasthouden met snelle en zware straffen voor clubs voor het breken van de regels en het in disrespect brengen van het Franse voetbal.

Net als bij competities in Spanje, Engeland en Italië, is Ligue 1 populair in de Aziatische markten en clubs verkrijgen lucratieve inkomsten door middel van merchandising en tv-rechten.

Teams

Ligue 1 Programma 2024 | 2025