Eredivisie tickets

De Eredivisie is de hoogste klasse van het betaalde voetbal in Nederland. Het is opgericht in 1956, maar de formatie van de competities kwam pas twee jaar nadat de organisatie voor het betaalde voetbal werd opgericht. De competitie is erg sterk en in 2013 werd de Eredivisie door de UEFA genoemd als de op acht na beste competitie in Europa.

Zoals met de meeste professionele competities in Europa wordt het seizoen jaarlijks gespeeld van augustus tot mei. De Eredivisie bestaat uit 18 clubs en een promotie en degradatie systeem vindt plaats met de eerste divisie van het Nederlandse voetbal.

Sinds de oprichting van de Eredivisie zijn er 3 belangrijke uitdagers: AFC Ajax die maar liefst 32 nationale titels won. De andere twee clubs van het trio die het Nederlandse profvoetbal hebben gedomineerd zijn PSV en Feyenoord. Sinds 1965 is het Nederlands kampioenschap gewonnen door een van deze drie clubs, op drie keer na toen AZ en FC Twente de titel wonnen.

De Eredivisie kende een aantal van de naamsveranderingen in de loop van de jaren en tussen 1990 en 1999 werd het de PTT Telecompetitie genoemd, naar de hoofdsponsor. Na 1999 werd de competitie bekend als de KPN Telecompetitie doordat de sponsor zijn naam veranderde en uiteindelijk naar KPN Eredivisie in 2000.

Net als bij competities in Frankrijk, Italië en Spanje, geniet de Eredivisie populariteit in de Aziatische markten en clubs profiteren hiervan door middel van merchandising en tv-rechten.

Teams

Eredivisie Programma 2024 | 2025