TOP-10 Jonge talenten om in de gaten te houden tijdens hun eerste EK

Nederland is er niet bij op het EK komende zomer in Frankrijk. Geen Oranjegekte dus, wat nu? U kunt natuurlijk tijdelijk een nieuw vaderland adopteren en even enthousiast voor pakweg België of Engeland supporteren. Of u kunt het EK met andere ogen bekijken en bijvoorbeeld genieten van jonge toptalenten die voor het eerst te bewonderen zijn op een groot kampioenschap. Wij maken alvast een lijst van 10 jonge toppers om in de gaten te houden. Criteria: deze spelers moeten nog 23 worden én ze mogen uitkijken naar hun debuut op een EK of WK.

Paco Alcácer, Spanje

Paco Alcácer is een van de weinige lichtpunten in het grijze seizoen van Valencia CF. 22 is hij, maar intussen toch al een vaste waarde bij titelverdediger Spanje.

Harry Kane, Engeland

Engeland beschikt over een pak jonge toptalenten en wordt getipt als een van dé teams voor de toekomst. Harry Kane, ook pas 22, is al een wereldster in de Premier League, maar de sluipschutter van Tottenham Hotspurs was er nog nooit bij op een EK of WK.

John Stones, Engeland

Nog zo’n Engels toptalent, maar in de verdediging dan, is John Stones. Hij is een van de sterkhouders bij Everton en haalde in 2014 de selectie voor Brazilië net niet.

Ruben Neves, Portugal

Een ander land met heel wat jonge toppers is Portugal. Rubén Neves, bijna 19, is een van die toptalenten. Dat toont hij elke week bij FC Porto, maar hij mocht ook al twee keer opdraven bij de nationale elf.

Charly Musonda Jr, België

Over toptalenten gesproken: België beschikt over een selectie waar heel wat landen jaloers op zijn. Het grootste talent is misschien wel Charly Musonda Jr. Op 19-jarige leeftijd zijn Musonda’s eerste passen op het hoogste niveau bij Real Betis zó sensationeel dat Marc Wilmots volgens vele kenners niet om hem heen kan.  

Yannick Ferreira Carrasco, België

We zeiden het al: heel wat toptalenten in België. Ferreira Carrasco ontpopte zich de voorbije maanden tot een van de sterkhouders bij Atlético Madrid en dat moet hem een plaatsje in de selectie van de Rode Duivels opleveren.

Leroy Sané, Duitsland

Duitsland staat er altijd op grote tornooien, meestal met een mix aan ervaring en jeugdig enthousiasme. Schalke 04-speler Leroy Sané is een van de jonge Duitse talenten die de selectie hoopt te halen.

Anthony Martial, Frankrijk

De plaatsjes in de Franse selectie zijn ook erg duur. In de spits is Anthony Martial, in het dagelijkse leven actief bij Manchester United, een van de topkandidaten.

Elseid Hysaj, Albanië

Niet alle jonge toptalenten spelen ook bij een topland. Rechtsback Elseid Hysaj wordt dankzij zijn prestaties bij Napoli aanzien als een van de grootste talenten in de Serie A. Op het EK zal hij de kleuren van Albanië verdedigen.

Arkadiusz Milik, Polen

Polen miste het WK twee jaar geleden en daardoor wordt het EK in Frankrijk ook voor Arkadiusz Milik het eerste grote tornooi. De sterkhouder van Ajax is naast Robert Lewandowski de meest ervaren spits bij de Poolse nationale ploeg.