League One tickets

De derde hoogste liga van Engeland heeft zijn naam vier keer veranderd sinds zijn oprichting als Division Three in 1920. En ook al mag het wellicht niet op hetzelfde niveau zijn als de grote liga’s, League One biedt een geweldige sfeer en passie.

Het zou een grote vergissing zijn om League One niet serieus te nemen. Het mag dan wel Engelands derde liga zijn, maar het gaat allemaal om de professionele clubs en het heeft tal aan verrassende winnaars opgeleverd gedurende de jaren. Neem bijvoorbeeld de Leeds overwinning met 1-0 tegen regerend Engelse meester Manchester United in het Old Trafford tijdens de 2010 cup.

De beste sfeer in Europa?

De ietwat lagere Engelse divisies zijn wereldberoemd om hun intensiteit en geweldige atmosfeer. Het mag dan misschien niet het meest gepolijste voetbal ter wereld zijn, maar de stevige wedstrijden en harde tackles zullen te horen zijn in elke lokale pub.

Dit soort actie op het veld vinden toeschouwers geweldig, die bekend staan voor het zingen en schreeuwen voor 90 minuten aan een stuk – of zelfs langer als hun team wint.

Over League One

De liga wordt gesponsord door Sky Bet en bestaat uit 24 teams. De winnaars op de eerste en tweede plek plaatsen zich in de liga, terwijl de teams op de derde t/m zesde plek vechten voor de laatst overgebleven plek door play-offs. De vier laatste teams worden vervolgens overgeplaatst naar League Two.

De liga heeft zijn naam vier keer veranderd:

1920-1921: Division Three

1921-1958: Division Three North/South

1958-1992: Division Three

1992-2004: Division Two

2004-current: League One

Elk jaar, de liga is gastheer van teams die hopen terug te keren op hun oude niveau, zoals Coventry, Bolton en Charlton tijdens het seizoen 2016/2017.

Teams

League One Programma 2024 | 2025