We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Itali tickets

Er zijn momenteel 5 bedrijven die kaarten en voetbalreizen aanbieden voor Itali

Bekijk Itali live in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia

Grijp de kans om Itali thuis te zien spelen in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia, ervaar de krachtige sfeer van deze plek. We helpen je om de beste prijzen te vinden voor tickets van Itali. Kies een wedstrijd voor meer informatie en een complete lijst van alle bedrijven die tickets en voetbalreizen verkopen voor de wedstrijd waar je interesse in hebt.

vanaf 325 €

Het Italiaanse toernooi Coppa Italia staat bekend om zowel zijn spannende wedstrijden als zijn vele tradities. De cup is ook de beste kans op een titel voor de meeste Italiaanse clubs, zonder te worden platgewalst door regerend gigant Juventus.

Coppa Italia – ook bekend als de TIM Cup sinds het gesponsord wordt door telecomgigant TIM – werd geïntroduceerd in 1922 en Vado werd de eerste winnaar ooit. Het toernooi nam vervolgens een pauze en de volgende werd pas gehouden in het seizoen 1935/1936 toen La Torino FC de beker won. Sindsdien regeert een andere club uit Turijn de beker en heeft het record van meeste titels. En die Turijnse club is – je raadt het al – Juventus.

Juggernaut Juventus

Juventus regeert in Italië en vaker de Coppa Italia gewonnen dan welk team ook. Elf seizoenen lang heeft “the Old Lady” hun weg naar de overwinning gevochten, waaronder de laatste twee seizoenen. Maar de club in zwart/wit is niet het team dat het de meeste keren tot de finale wist te redden. Dat record behoort aan Roma met 17 finales en 9 overwinningen op Juventus’ 16 cups dusver.

Grote overwinningen tijdens Coppa Italia

Bekertoernooien staan bekend om het verrassen van hun fans en Coppa Italia is daarop geen uitzondering. Dat gezegd hebbende, het is ongewoon voor een kleinere club om het tot de finales te redden en de beker naar huis mee te nemen, al komt dit soms wel voor. De laatste keer dat een kleiner team (maar een Serie A-team niettemin) won was tijdens het seizoen 1996/1997, toen Vicenza het toernooi won. Sindsdien pakken grote leiders als Parma, Lazio, Inter, Fiorentina, Milano, Roma, Napoli en Juventus de toppositie. Naast eer, het recht om op te kunnen scheppen en prijzengeld, spelen de teams ook voor een plek in het volgende seizoen van de Europa League. Alle teams van de top vier Italiaanse liga’s doen mee aan het toernooi.