Het zit in de familie: beroemde voetbalbroers aan de top

Voetbaltalent, bij sommigen zit het ontegensprekelijk in de genen. Voetballende broers zijn geen uitzondering, zelfs aan de absolute top zijn er een aantal voorbeelden. Al is er meestal toch één die er een stukje bovenuit steekt. Een overzicht van enkele voetballende broers op topniveau.

Hazard

Eden Hazard werd vorig seizoen verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Dit seizoen loopt het heel wat minder, al blijft de nummer 10 van Chelsea natuurlijk een absolute topper. Zijn jongere broer Thorgan is eveneens Belgisch international en won in België de Gouden Schoen 2013. Tegenwoordig is hij aan de slag bij Borussia Mönchengladbach. Overigens is ook Kylian Hazard profvoetballer. Hij komt uit voor het Hongaarse Ujpest.

Boateng

Een bijzonder verhaal is dat van de Boateng-broers. Beide heren keken elkaar al meermaals in de ogen op een voetbalveld. Kevin-Prince verruilde recent Schalke 04 voor AC Milan, waar hij eerder al speelde. De middenvelder koos ervoor om voor de Ghanese nationale ploeg uit te komen, al beklaagde hij zich dat achteraf wel omwille van het vele reizen.

Broer Jérôme is Duits international en verdedigt de kleuren van Bayern München. Op een jaartje bij Manchester City na speelde hij zijn ganse carrière in de Bundesliga en hij lijkt niet van plan snel andere oorden op te zoeken, want recent verlengde hij zijn contract tot 2021.

Pogba

Nog zo’n bijzonder verhaal bij de Pogba-broers, die ook voor verschillende nationale elftallen uitkomen. Paul is natuurlijk de beroemdste van de drie voetbalbroers. Als een van de smaakmakers van Juventus wordt hij het hof gemaakt door verschillende topclubs uit de Primera División en de Premier League.

Terwijl Paul een vaste waarde is bij de Franse nationale ploeg, kozen zijn broers Florentin en Mathias voor Guinee. Verdediger Florentin Pogba is een vaste waarde bij Saint-Etienne, tegenwoordig een subtopper in de Ligue 1. Mathias speelt bij het Schotse Patrick Thistle.

Ayew

Het zit in de familie: er zijn weinig betere voorbeelden dan de Ayew-familie. Vader Abedi Pele is een voormalige aanvoerder van het Ghanese voetbalelftal en zijn zoons traden in zijn voetsporen als international. Twee van hen spelen in de Premier League.

Alhoewel, Jordan Ayew speelt bij Aston Villa, dat intussen reeds zeker is van degradatie naar The Championship. Broer André, die in 2011 uitgeroepen werd tot Afrikaans voetballer van het Jaar, is een van de sterren bij Swansea, dat intussen wel gered lijkt.

Raffael en Ronny

Een minder bekende voetbalfamilie vinden we in de Bundesliga. De Brazilianen Raffael en Ronny zijn niet meteen de grootste vedetten, maar strijden wel mee voor een plaatsje in de voorronde van de Champions League. Alhoewel, Ronny komt dezer dagen amper nog in actie bij Hertha BSC, de club waar beide broers ooit nog samen aan de slag waren. Broer Raffael, nochtans een minder groot talent, beleeft echte hoogdagen bij Borussia Mönchengladbach, waar hij een van de sterkhouders is.